Το ελληνικό βαμβάκι κερδίζει την αγορά της Ιαπωνίας

cotton6 Μαρτίου 2014

Το σημαντικότερο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν στη μακρινή αγορά της Ιαπωνίας είναι το ελληνικό βαμβάκι. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο, η αξία των εξαγωγών βαμβακιού, το 2012, έφθασε τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 117%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά...

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Αγρότυπου

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της καλλιέργειας ΓΤΟ προωθεί η ελληνική προεδρεία

field5 Μαρτίου 2014

Τη δυνατότητα των κρατών-μελών να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ), οι οποίοι έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζήτησαν τα μέλη του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος. Τη Δευτέρα (3/3/2014), κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου επί ελληνικής προεδρίας, το θέμα τέθηκε και πάλι από τον προεδρεύοντα υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη...

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Αγρότυπου

Συμμετοχή σε πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών φυτοφαρμάκων

recycle5 Μαρτίου 2014

Ενημερώνουμε τους δημότες – παραγωγούς του Δήμου μας, ότι ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών φυτοφαρμάκων.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο μας δύο ενημερώσεις – εκπαιδεύσεις για τους αγρότες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, 11:00π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαλάνης
  • Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, 11:00π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Τερψιθέας

Η συμμετοχή όλων των αγροτών κρίνεται απαραίτητη, διότι η ανακύκλωση των συσκευασιών θα είναι υποχρεωτική και η μη συμμόρφωση, θα έχει κυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δήμου